Cele 4 modele afectate de scandalul Mitsubishi

Un noul scandal a izbucnit in industria auto, de aceasta data cel vizat fiind producatorul nipon Mitsubishi. Acesta a recunoscut ca a „manarit” testele pentru consumul de combustibil, implicand 625 000 de masini vandute.

Sunteti curiosi cum au facut acest lucru? Credeti ca au fost implicate iarasi sistemele electronice ca in cazul diesel-urilor Volkswagen? Ei bine, se pare ca nu. Mitsubishi este suspectat ca a modificat configuratia trenului de rulare pentru patru dintre modelele produse, astfel a raportat un consum mult mai mic, neconform cu realitatea. Sa o numim trisare mecanica.

Oficialii Mitsubishi recunosc acum, in ceasul al doisprezecelea ca le pare rau si isi cer scuze fata de clienti dar si fata de Nissan. Va intrebati de ce Nissan? Pentru ca acesta este principalul lor partener de afaceri pe segmentul auto, iar unele dintre modelele afectate au fost livrate si catre ei.

Dintre cele patru modele afectate de inselaciune, doua poarta sigla Mitsubishi iar celelalte doua pe cea Nissan: Mitsubishi ek Wagon si ek Space, Nissan Dayz si Dayz Roox. Din totalul unitatilor 157 000 sunt Mitsubishi iar restul Nissan. Acestea sunt masini din clasa mini, masini cheie pentru piata auto din Japonia. Acestia au inceput o ancheta interna pentru a determina daca au fost afectate si alte modele vadute in afara pietei nipone.

Intre timp actiunile Mitsubishi au scazut cu 15 procete si sunt in cadere libera. Momentul este unul cat se poate de nepotrivit, pentru ca este primul an in care acestia au declarat profit. Rezervele financiare ale Mitsubishi Motors sunt de doar 3,5 miliare de dolari, mult prea mici pentru a acoperi eventualele despagubiri.

Vom asista oare la prabusirea brandului asiatic? Vom vedea ce va mai iesi la iveala zilele urmatoare. Ramaneti cu ochii pe site, va vom tine la curent!