Bijuterie de la Lexus – LC500

Lexus LC500 – Introducere

Încă de la Salonul Auto Detroit 2012, japonezii au prezentat modelul Lexus LF-LC, un concept cu un design revoluționar și o formă futuristă. Toată lumea s-a întrebat dacă acesta va deveni peste câțiva ani, poate 2020, un model de serie cu 4 locuri. Iată că în 2016 inginerii de la Lexus ne surprind și prezintă modelul senzațional LC500 luxury coupe inspirat din conceptul anterior. Odată cu acest model de lux își mai fac apariția alte modele Lexus: NX, RC și IS care anunță schimbarea în relatia Lexus-client, simbolizând începutul unei noi ere pentru Lexus.

Akio Toyoda, președintele Toyota Motor Company a contribuit major la dezvoltarea Lexus pe plan mondial și la crearea unui brand de lux care să răspundă cerințelor unei noi generații de clienți.

Exterior

LC500 uimește cu o formă aerodinamică, atletică și senzuală continuată cu liniile fluide ale plafonului din fibră de carbon care creează o postură joasă, extinsă și impunătoare. Partea din fată a mașinii este dominată de grila masivă cromată 3D, care împreuna cu ledurile și cu fantele de aerisire dau o strălucire modelului dar în același timp stabilitate și o experiență de condus dinamică. Spatele este la fel de sportiv pus în evidență de triplele în forma de Y până aproape de baza spoilerului și continuate de prizele duble de evacuare cromate. Să nu uitam jantele din aluminiu pe 20 și 21 inch care punctează la capitolul elegantă.

Interior
Interiorul este foarte luxos cu elemente dinamice, sportive și retro. Bordul este îmbrăcat în piele și ascunde navigația și fantele de aer. Consola centrală este lungă și în același timp generoasa, iar comenzile pentru navigație sunt minimaliste. Schimbătorul îmbrăcat de piele este foarte bine așezat. Poziția șoferului este cât mai aproape de centrul de gravitație al mașinii pentru a putea oferi reacții cât mai prompte în timpul condusului. Volanul sport cu suficiente comenzi contribuie și el la o experiența in trafic unică. Scaunele sportive din piele Alcantara sunt foarte confortabile. Ele conferă și o foarte buna susținere laterală.

Șasiu – Motor – Transmisie

Șasiul este foarte bine echilibrat cu o distribuție a maselor față/spate 52/48. Modelul LC 500 oferă o conducere mai rafinată și mai precisă, păstrând calitatea superioară a ținutei de drum specifice unui coupe de lux. Motorul V8 de 5 litri produce o putere de 473 cp @ 7100 rpm, transmisă roților trenului anterior prin intermediul unei noi transmisii automate cu 10 trepte – în premieră pentru un automobil de lux – cu timpi de schimbare a treptelor ce rivalizează cu cei ai unei transmisii cu ambreiaj dublu. Aceste caracteristici permit modelului LC 500 obținerea unui nivel de performanță și agilitate neobișnuite pentru un coupe de 4 persoane, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h mai mică de 4,5 secunde.
Mașina este echipată cu anvelope Michelin Sport 245/40RF21 pe fată și 275/35RF21 mai late pe spate.

Concluzii

Lexus LC500 este o mașina de lux cu valente sportive care te face sa o dorește de la prima vedere. Prețul de achiziție nu a fost încă făcut public dar probabil că se va situa undeva în jur a 100.000 €. Va fi oare LC500 noul vârf de lance al japonezilor? Vom vedea când va fi lansat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.