BMW a prezentat la CES 2016 masina fara oglinzi


Intrebare intrebatoare: despre ce este vorba? Ei bine, o varianta a modelului i8 este cea cu pricina. BMW i8 este considerata una dintre cele mai frumoase masini sport la ora actuala. A fost prezentata la targul de tehnologie, CES 2016, desfasurat in Las Vegas. Dispune de doua camere pe post de oglinzi laterale. Ciudat nu? Acestea sunt acoperite cu sticla incalzita, Gorilla Glass. Se incearca astfel prevenirea depunerilor de murdarie si gheata. Nici oglinda retrovizoare nu a fost menajata. In locul ei s-a ivit un display destul de generos care afiseaza strada. Acesta preia imagini de la trei camere. Pe langa cele doua camere laterale BMW a mai montat una in plafoniera masinii. Aceasta filmeaza in spatele autoturismului. Prin acest concept ei spun ca elimina punctele moarte facand din condus o experianta mai placuta, mai ales in orasele aglomerate.

Sistemul ofera o imagine mai ampla a ceea ce se intampla in jurul masinii in trafic. Pe de alta parte poate avertiza sonor soferul in caz de pericol. Designerii BMW spun ca forma camerelor laterale contribuie chiar si la o imbunatatire a aerodinamicitatii masinii in timpul mersului. Mai mult pozitionarea acestora mai inspre interior permite formarea unei paturi de aer care protejeaza geamurile laterale de depunerile de apa in timpul ploilor. Acest lucru este valabil doar la viteze de peste 70 km/h.

Prin aceasta inovatie producatorul bavarez a mai facut un pas important in lupta sa de a standardiza aceasta tehnologie. Ramane de vazut daca si ceilalti producatori ii vor sustine in demersul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *