Care sunt noile tarife Uber (uberX si UberSelect) in Bucuresti

Noile Tarife Uber in Bucuresti

La final de sezon estival Uber reduce tarifele in capitala pentru serviciile uberX cu 10% si UberSelect cu 30%. Astfel incepand din 30 august ora 10:00 noile tarife Uber in Bucuresti sunt:

Miscare pare una inspirata la prima vedere. Ea vine in sustinerea eforturilor Uber de a aduna o baza cat mai mare de utilizatori pe platforma lor.

Conditii de selectie parteneri

Pe de alta parte vor sa atraga cat mai multi soferi parteneri prin coborarea standardelor de selectie a masinilor. Astfel pentru uberX limita de vechime a masinii a fost coborata de la 10 la 15 ani iar pentru UberSelect de la 5 la 10 ani.

Cei care vor alege sa circule cu uberX vor avea parte de autoturisme precum Dacia Logan, Peugeot 207, Skoda Fabia, Volkswagen Polo sau Renault Clio. UberSelect va include modele precum AudiA3, Citroen C4, Dacia Duster sau Ford Focus. Chiar daca preturile vor fi mai mici,  nu se va face rabat de la siguranta pasagerilor, calitatea si confortul lor in timpul curselor.

Simulare de tarife intre cateva puncte de interes din capitala

Din ceea ce observam in lista de mai sus, dar si din cerintele solicitate soferilor parteneri deducem ca UberSelect s-a transformat in uberX. Iar uberX se vrea a deservi cat mai multi lucuitori ai orasului si a deveni cea mai ieftina modalitate de deplasare prin oras.  Sunt inca multe persoane reticente in a-si folosi cardurile personale pentru tranzactii online si inca folosesc taximetria traditionala. Poate ca prin noile tarife Uber va convinge si aceasta categorie de persoane sa accepte tehnologia in viata lor 🙂

Reprezentatii Uber au semnalat ca o scadere a tarifelor va creste numarul de soferi parteneri pe strazi, timp mai scurt de asteptare pentru preluarea comenzii, curse mai multe pentru soferii partenei dar si o arie mai mare acoperita de masini. Pe termen scurt, partenerii ar putea fi afectati de aceasta scadere a tarifelor. In aceasta perioada de tranzitie, Uber a precizat ca va introduce venituri minime garantate. Din analiza istoricului reducerilor aplicate la tarife a rezultat ca veniturile medii lunare ale unui sofer partener vor creste pe termen lung. Si asta pentru ca vor avea mai multe curse de efectuat, timp mai putin in asteptare.

Declaratii oficiale Uber

„Luam in serios angajamentul nostru pentru siguranta pasagerilor si a soferilor parteneri, inainte, in timpul si dupa fiecare cursa. La asta se adaugă angajamentul nostru pentru calitate si confort, iar acestea sunt principii de la care nu facem rabat indiferent de cat de mici sunt tarifele noastre! Cu Uber calatoresti ieftin, confortabil si in siguranta, indiferent de destinatie, iar o masina este mereu la un buton distanta!”

Au pregatit chiar si o promotie pentru cei care inca nu si-au instalat aplicatia Uber pe telefonul personal. Astfel daca iti faci cont pe UBER.COM/APP si introduci contul UBERLOVESBUCHAREST prima cursa va fi gratuita, in limita a 25 de lei.

Concluzii

Eu prefer tot timpul un Uber in detrimentul unui taxi clasic si motivele cred ca le stie toate lumea. Cred ca este un pas inainte spre civilizarea transportului public de persoane in capitala. Ramane de vazut care va fi reactia marilor companii de taxi din Bucuresti.

Am incredere in calitatea serviciilor Uber si sper ca in viitorul cat mai apropiat sa acapareze cat mai mult din piata locala a taximetriei traditionale. Nu de alta dar m-am saturat sa fiu refuzat pentru ca solicit o cursa prea scurta sau ca nu pot primi rest.

Sa speram ca Uber Bucuresti ne va suprinde in continuare cu promotiile si inovatia in domeniul transportului public de persoane.