Castrol reinventeaza schimbarea uleiului cu Nexcel

Castrol surprinde din nou cu o alta inovatie numita Nexcel. Prin aceasta ei promit un schimb al uleiului de motor mult mai rapid. Totul se realizeaza intr-un timp record de numai 90 de secunde. Metoda traditionala dureaza circa 25-30 de minute. In tot acest timp trebuie sa asteptam ca un mecanic sa vina sa preia masina si sa realizeze procedura clasica. Si aceasta este valabila la un service de cartier. La unul de reprezentanta poate dura chiar mai mult. Pe langa rapiditate, procedura prin care se inlocuieste uleiul este mult mai usoara. Nu trebuie sa mai mergi cu masina la service,  sa o ridici pe elevator, sa demontezi scutul de la motor si sa inlocuiesti filtrul de ulei uneori foarte greu accesibil. Toate astea le poti face chiar tu, in propriul garaj. Cum?

Tehnologia Nexcel este de fapt o celula din fibra de carbon care incorporeaza atat uleiul cat si filtrul de ulei. Inginerii de la Castrol promit in acelasi timp reducerea emisiilor de CO2 ale masinii dar si reciclarea mult mai usoara a uleiului uzat.

Castrol a testat fiabilitatea Nexcel pe modelul Aston Martin Vulcan cu al sau motor aspirat V12 de 7.0 litri si 800 cp. Ei promit ca pana in 2020 mai multe masini de serie sa aiba implementat sistemul. Ramane de vazut acest lucru, deoarece mai multi producatori au inceput o dezvoltare mai serioasa a modelelor full-electrice. Nexcel probabil isi va gasi utilitatea in cursele de anduranta precum cea de la Le Mans 24h.

Sursa: castrol.com