Cât de importantă este schimbarea anvelopelor

Când vine iarna, posesorii de autoturisme sunt foarte preocupați de schimbarea anvelopelor de vară cu anvelopele de iarnă. Și pe bună dreptate, anvelopele de vara pur și simplu nu au aderența dorită pe zăpadă sau carosabil înghețat. Anvelopele de iarnă oferă în primul rând siguranță în trafic pentru toți participanții, ceea ce este cel mai important.

Și totuși, când vine vorba de schimbarea anvelopelor făcută primăvara, conducătorii auto nu mai sunt la fel de riguroși. Mulți amână cât de mult pot momentul schimbului spre anvelopele de vară. Alții pur și simplu uită să le mai schimbe și circulă cu ele toată vara. Efectele echipării mașinii cu anvelope de iarna în sezonul cald nu sunt atât de evidente în timpul condusului. Conducătorii auto nu conștientizează riscul la care se expun.

Sfaturi

Mai jos vă oferim patru motive pentru care nu ar trebui sa amânați înlocuirea anvelopelor de iarnă. Și aceasta ar trebui făcută de îndată ce temperaturile încep să crească peste 7 grade Celsius.

  1. Performață la frânare – anvelopele de iarnă pierd din stabilitate și din puterea de frânare când sunt rulate pe un carosabil constant cald și uscat
  2. Uzura – peste 7 grade, anvelopele de iarnă se uzează mult mai repede
  3. Zgomotul – anvelopele de iarnă sunt mai gălăgioase, asa că de ce să nu vă bucurați de o plimbare cu geamul deschis?
  4. Consumul de carburant – rulajul cu anvelope de iarnă pe timp de vară creste consumul de carburant
Recomandari

Ori de câte ori optați pentru schimbarea anvelopelor trebuie să verificați gradul de uzură, pentru a ști dacă vă puteți baza pe ele și sezonul următor.

După fiecare schimb vă recomandăm să echilibrați roțile, mai ales dacă folosiți același set de jante.

Atenție! Verificați periodic presiunea din anvelope. O presiune scăzută duce la uzura prematură a cauciucului, creste consumul de carburant și vă pune în pericol viața.

Dacă sunteți în căutarea unor anvelope de vară de calitate, vă recomandăm anvelopele Nexen N Blue HD Plus

Dacă faceți parte din categoria celor mai comozi și nu vreți să mai faceți drumurile la vulcanizare pentru schimb, dar doriți totuși să circulați în siguranță în ambele sezoane, vă recomandăm anvelopele Michelin CrossClimate.

Am alcătuit pentru voi și un top al celor mai bune anvelope de vară.