Motorul nu pornește – sfaturi de urmat

Să ne imaginam un scenariu pe care oricine îl poate parcurge zilnic. Te îndrepți dimineața spre mașină, introduci cheia în contact dar motorul nu porneaște. Ce e de făcut? Cea mai întâlnita cauză o reprezinta faptul că ai uitat farurile aprinse cu o seara înainte iar acestea au secat de vlagă bateria mașinii tale. Dar problemele pot fi nenumărate. Iți prezentăm mai jos o listă cu cele mai întâlnite cauze și iți oferim câteva sfaturi de cum să reacționezi la fiecare în parte:

Motorul nu pornește

  • Motorul nu face niciun zgomot după ce răsucești cheia în contact:Verifică bornele bateriei, posibil să fie corodate. Curăță-le cu grijă și încearcă să repornești motorul.
  • Motorul face un zgomot scurt dar nu pornește: Bateria este descărcată. Sună un prieten sau apelează la un vecin să iți transfere putin curent de la acumulatorul mașinii lui. Dacă nici așa nu pornește atunci bateria trebuie schimbată.
  • Motorul dă semne că pornește dar cedează: Posibil să fii rămas fără carburant sau acesta nu ajunge la motor. Dacă totuși indicatorul de pe bord iți arată că ai destul combustibil în rezervor posibil să fie o problema la bujii.
  • Motorul pornește dar imediat cedează: Dacă ai motor pe injecție atunci ar trebui să apelezi la o firmă de tractare și să duci mașina la cel mai apropiat service auto autorizat pentru o inspecție generală.
  • Motorul nu pornește în zilele ploioase: Dacă mașina ta are un sistem de aprindere prin scânteie, verifică în interiorul capacului distribuitorului dacă este prezentă umezeala. Atenție! Inainte de a ridica capota și a scoate capacul distribuitorului, asigura-te că ai tras frâna de mana. Dacă ai găsit urme de umezeala, un solvent cu ajutorul căruia se curăță piesele auto este suficient pentru a usca zona. Apoi întoarce-l cu fața în jos și șterge-l cu o cârpă uscată care nu lasă scame.

Ai urmat toate aceste sfaturi când ți-a clacat ultima data motorul? Ai alte sfaturi se împărtășit cu noi? Comentariile sunt apreciate.

Ți-a fost de folos acest articol? Dacă da, te rog da-i un like pentru ca să ajungă la cât mai multe persoane.