Cum sunt confectionate jantele Koenigsegg

Cand auzim de Koenigsegg ne gandim imediat la modelele supersport precum Regera, Agera RS, One:1. Dar cati stiu oare din ce materiale sunt fabricate aceste super masini?

Fiecare componenta Koenigsegg este modelata spre perfectiune, iar jantele nu fac exceptie.

Aproape toate  componentele Koeningsegg sunt facute din fibra de carbon. Fibra este folosita in Motorsport, Formula 1 si chiar in industria aero-spatiala. S-au gandit sa confectioneze si jantele din fibra de carbon si au fost primii din lume care au reusit.

Christian von Koenigsegg,  ne explica pasii prin care ia nastere o janta performanta din carbon. Are doar o singura gaura de centrare. In interiorul unei matrite un tehnician aseaza foite din fibra de carbon cu mare atentie, strat dupa strat. Dupa ce s-a terminat procesul de modelare al jantei este introdusa in cuptor la coacere pentru a deveni mai rezistenta si mai usoara.

Inainte de a trece la fibra de carbon, Koenigsegg folosea aluminiul. O janta din aluminiu cantarea aproximativ 10kg. Trecand la jantele din fibra de carbon s-a reusit reducerea greutatii cu 40%, pana la aproximativ 6kg.

Avand in vedere franele masive si performante, cea mai grea provocare a fost de a asigura rezistenta la o temperatura foarte ridicata, atunci cand masina franeaza de la 350 – 0 km/h.

 

 

Sursa: gtspeed.us