Cum să cureți tapițeria scaunelor auto cu ușurință

Scaunele auto se murdăresc foarte ușor, mai ales atunci când posesorii nu sunt atenți și varsă tot felul de lichide. Valabil și atunci când mănâncă în mașina tot felul de produse care pot lasă urme pe tapițerie.  De asemenea dacă mergi cu copiii în mașina și trebuie hrăniți frecvent, bancheta din spate se pătează destul de des. Dacă te-ai hotărât să cureți tapițeria scaunelor, alege o zi însorită pentru a grăbi procesul de uscare. La final acestea vor arata ca noi și cu un miros reîmprospătat. Mai jos iți arătam cum să cureți tapițeria scaunelor auto cu ușurință, folosind lucruri la îndemâna găsite prin casa.

De ce ai nevoie:
 • doua linguri de lichid de spălat vasele
 • doua linguri de detergent de rufe
 • doua căni de apa fierbinte
 • un lighean
 • o perie moale
 • o laveta curata
 • un aspirator
Ce trebuie să fac:
 1. Îndepărtează cu un aspirator toate resturile de mâncare, praf sau par. Poți folosi și peria umezita, în prealabil, în putina apa pentru a îndepărta orice urma de scame de pe tapițerie.
 2. Amesteca lichidul de vase cu detergentul de rufe și cu cele doua căni de apa fierbinte. Lichidul de vase va ajuta la eliminarea petelor de grăsime reîmprospătând țesătura, în timp ce detergentul de rufe va ajuta la îndepărtarea altor urme de mizerie din profunzimea țesăturii. Amândouă se pot folosi fără grija, aceasta nu afectează tapițeria în niciun fel.
 3. Înmoaie ușor peria în amestecul format și începe sa cureți ușor, cu mișcări circulare. Nu trebuie sa apeși foarte tare, pentru ca poți rupe tapițeria scaunelor.
 4. Șterge scaunele cu o laveta din microfibră apoi coboară toată geamurile pentru a lasă aerul sa intre și sa usuce țesătura.
 5. La final aspira din nou scaunele pentru a îndepărta orice urma de praf.

Mirosul din interior va fi unul proaspăt, natural și te va face sa conduci cu mai multa plăcere și să uiți de traficul aglomerat din oraș. Speram că ți-am fost de folos.

Acum că ai învățat cum să cureți tapițeria scaunelor auto cu ușurință urmărește-ne pentru alte sfaturi utile!