Cum sa iti ghidezi Tesla de pe telefon cu Summon

 

Summon – pare un nume desprins din jocurile pe calculator. Dar pentru Tesla este o functie foarte utila care te ajuta sa rezolvi problemele cu rutina parcatului masinii in garajul de acasa.

Inca de anul trecut din toamna, Tesla a introdus versiunea de soft 7.0 prin care adauga pilotul automat ca sa iti ofere mai multa siguranta la drum, comoditate si placerea de a conduce o masina electrica pe autostrada. Insa, odata cu update-ul la versiunea 7.1, se va extinde functionalitatea pilotului automat si se ofera posibilitatea sa iti ghidezi masina printr-o functie numita Summon chiar de pe smartphone.

Odata ce ajungi acasa si te dai jos dintr-o Tesla Model S sau Model X, poti sa apelezi Summon de pe smartphone si ea va face toata treaba pentru tine.  Iti deschide usa de la garaj, intra in garaj, parcheaza si apoi inchide garajul. Acelasi lucru se va petrece si dimineata. Dupa ce te-ai trezit si ai servit micul dejun, mergi la garaj si iti comanzi masina. Usa ti se va deschide si masina te va astepta gata de plecare la serviciu. Aceasta functie ajuta la prevenirea incidentele neplacute ce pot aparea in zona garajelor cu spatii inguste.  Summon este momentan in versiunea Beta si va fi testata doar pe proprietatile private.

Update-ul la versiunea 7.1 se va livra OTA(over the air), Tesla dorind pentru viitor ca modelele sale sa devina complet autonome si sa preia controlul volanului.

 

Sursa: teslamotors.com