Daimler mareste investitia in fabrica din Sebes

Unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata auto mondiala, compania germana Daimler este prezenta in Romania inca din anul 2001. Ei au creat, la Cugir o fabrica producatoare de componente care cuprind: roti dintate, cutii de viteza, sisteme de directie. Ulterior, in 2013 a fost inaugurata si fabrica de la Sebes unde sunt asamblate cutii de viteza automate.

Anul trecut a fost anuntata o noua investite la Sebes, intr-o noua unitate de productie, in valoare totala de 300 de milioane de euro. Iata ca in primavara acestui an a fost inaugurata si au fost angajati 500 de oameni care, in prealabil au fost instruiti in Germania. Aici urmeaza sa se produca noua cutie de viteze cu 9 trepte 9G-TRONIC. Aceasta va echipa modelele Mercedes-Benz Clasa E si GLE. In viitor toate modelele companiei vor fi echipate cu noua cutie 9G-TRONIC.

Daimler isi continua astfel investiile in tara noastra, lucru care nu poate decat sa ne bucure. Ei au in total 1800 de angajati la cele doua fabrici, din Sebes si Cugir. Aici mai sunt asamblate cutii cu 5 trepte si altele cu 7 trepte cu dublu ambreiaj.