Dezastru pentru Ducati in Argentina

 

Marc Marquez castiga in Argentina, urmat de Rossi si Pedrosa. Ultimii doi au reusit sa prinda podiumul intr-un mod miraculos. Va prezentam in cele ce urmeaza un scurt rezumat al Marelui Premiu al Argentinei.

A fost o cursa cu de toate. La start Lorenzo se infiltreaza si ajunge in fruntea, Ianone il loveste pe Marquez si era cat pe ce sa il scoata din cursa. Dupa cateva viraje, Lorenzo incepe sa piarda teren si este intrecut rand pe rand de pilotii din spate si ajunge al saselea. Andreea Doviziozo ajunge in frunte urmat de Rossi, Marquez, Vinales si Ianone. Pedrosa este abia al noualea.

Lorenzo cade intr-un viraj la dreapta dupa ce pierde spatele motocicletei. Mark Marquez forteaza si il depaseste pe Rossi si Dovizioso si astfel ajunge lider. Rossi il secondeaza imediat si a fost o batalie pe cinste intre cei doi, cu dese rasturnari de lider. Dar urmeaza un moment in care dinamica cursei de schimba radical. Pilotii trebuie sa treaca pe la boxe ca sa schimbe motocicleta cu cea de rezerva. Marc schimba foarte bine si se distanteaza de Rossi. Dupa schimb se pare ca setarea motocicletei nu este pe placul italianului si acesta incepe sa piarda teren. Este ajuns de Suzuki-ul lui Vinales si depasit de acesta. Rossi revine pe doi , insa Vinales , ajuns de Ianone, pus sub presiune de italian, cade in acelasi viraj ca si Lorenzo.

Rossi, din ce in ce mai lent si nesigur in viraje, este ajuns de pilotii echipei Duati. Este depasit si Il Dottore pare resemnat cu locul 4. Insa se produce dezastrul pentru Ducati in Argentina, inainte de ultimul viraj. Ajuns pe trei, Ianone nu se poate abtine, la fel cum a facut-o si in Qatar, si isi ataca coechipierul,  pierde fata motocicletei,  cade si il scoate si pe Dovi din cursa.

Marques trece linia de sosire si castiga cursa, Rossi primeste cadou locul 2 si nu-i vine sa creada, la fel si Pedrosa care de pe  7 se trezeste ca prinde ultimul loc de pe podium.

Andrea Doviziozo, privat de locul 2, ridica motocicleta, incearca sa porneasca motorul, dar nu reuseste. Se incapataneaza totusi sa termine cursa si reuseste acest lucru „cot la cot” cu motocicleta sa avariata. Obtine astfel  2 puncte importante in clasamentul general.

Ianone a fost penalizat 1 punct si va fi retrogradat 3 locuri in Austin, viitoare curs. Dupa incident acesta a declarat:

Nu am franat prea tarziu. Am franat in acelasi loc, dar am rulat prea spre interior pentru ca il aveam pe Andrea pe exterior. Desigur ca o sa imi cer scuze lui Andrea. Din fericire, noi doi suntem intr-o relatie foarte buna.