Dyson dezvolta o masina electrica

Noi barbatii suntem fani ai masinilor frumoase si cat mai puternice. Suntem dati pe spate de confort, dotari si incantati de placerea de a le conduce. Nu stiu daca aceleasi trairi le aveti cand sotia sau prietena va cere sa manevrati aspiratorul prin casa. Chiar daca nu vrem, trebuie sa ne conformam. Aici apare in ecuatie Dyson, care produce cele mai performante aspiratoare din lume. Scopul este de ne face viata mai usoara.

Se pare ca producatorul britanic de aspiratoare si uscatoare de maini, cu sediul in Wiltshire, pregateste pe ascuns si un vehicul electric.

Saptamana aceasta guvernul englez a facut o declaratie prin care se confirma intentiile companiei:

Guvernul britanic finanteaza Dyson pentru a dezvolta un vehicul electric la sediul central din Malmesbury, Wiltshire.

 

Compania a fost fondata de inventatorul si antreprenorul Sir James Dyson. Are in plan sa investeasca 1.4 miliarde de dolari in cercetare pentru dezvoltarea acumulatorilor in urmatorii 5 ani.

Anul trecut Dyson a achizitionat Sakti3, un startup din industria acumulatorilor, pentru suma de 90 de milioane de dolari. Bateriile Sakti3 sunt foarte performante si pot fi folosite si in alimentarea masinilor electrice.

Dyson pare sa isi concentreze energiile in sectorul masinilor electrice, dupa o crestere majora a vanzarilor de aspiratoare in China si in Europa in decursul anului 2015 . Profitul companiei a crescut cu 19% la 633 milioane de dolari.

Sursa: fortune.com