F-Type SVR Cel mai rapid Jaguar

Jaguar a prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2016, care a avut loc la inceputul lunii martie, cel mai rapid model produs vreodata. Este vorba despre noul Jaguar F-Type SVR, care poate sa atinga o viteza maxima de 320 km/h. Are un motor V8 de 5 litri capabil sa dezvolte o putere de 575 cp. Ajunge la 100 km/h in 3,5 secunde.

Designul acestui model a plecat de la premisa ca orice kilogram in plus este un impediment in calea spre o performanta superioara. Asa ca Jaguar s-a conformat si a regandit noul F-Type SVR ca sa fie cat mai usor posibil. Sistemul de evacuare, jantele, suspensiile au fost create din cele mai bune materiale posibile: titan, aluminiu, fibra de carbon ceramic, Iconel (aliaj special de niche si crom).

Spoilerul din spate creat din fibra de carbon contribuie si el la sporirea aerodinamicitatii. Unghiul de deschidere este mai mare si este pozitionat mult mai sus permitand curentului de aer sa apese pe toata latimea masinii.

Jantele de 20” create dintr-un aliaj special aduc o reducere a greutatii de aproximativ 14 kg fata de jantele echipate pe alte modele F-Type. In plus anvelopele Pirelli P Zero sunt cu 10 mm mai late fat fapt care imbunatateste aderenta pe sosea.

Sistemul de franare Jaguar Super Performance aduce discuri late de 15” pe fata si 14,8” pe spate cu etriere de culoare rosie.

Jaguar F-Type SVR poate fi achizitionat la un pret de pornire de 110,000 €.