Golf GTI TCR 2016 este pregatit pentru curse

Prezentarea modelului de curse Golf GTI TCR coincide cu implinirea a 40 de ani de la lansarea primului Golf GTI in fabrica din Wolfsburg. Sunt 40 de ani de istorie a unui hot-hatch cu un caracter sportiv, motoare puternice si performanta maxima.

GTI – Gran Turismo Injection, este mai mult decat o demonstratie de calitate, este un brand si o identitate.

Inca din iunie 2015 Volkswagen Motorsport anunta conceptul Golf TCR, preparat special pentru curse. S-a construit pe sasiul lui Seat Leon Cup Racer din campionatul TCR International Series. Dupa cateva teste cu echipa Liqui Moly Team Engstler, Golf TCR a castigat cursa de la Red Bull Ring din 2015 din Austria.

Dupa aceasta victorie, Volkswagen Motorsport s-a hotarat sa dezvolte pentru 2016, Golf GTI TCR. Hot hatch-ul s-a construit in doar 20 de modele. Momentan nu poate fi achizitionat pentru ca toate cele 20 de modele au fost deja acontate echipelor din campionatele nationale si internationale de turisme TCR.

Bolidul a suferit cateva modificari fata de modelul din 2015 : un sasiu standard setat pentru cursa cu aproape 40 cm mai lat decat GTI-ul de serie, un pachet aerodinamic foarte agresiv, curbat la nivelul jantelor din aliaj de 18 inch, spoilere masive in fata si spate cu elemente din carbon, un eleron spate tot din carbon care ofera stabilitate si control optim. Culoarea alba combinata cu sigla VW si GTI delimitate de liniile de culoare rosie, accentueaza aerul de sportivitate.
Siguranta pilotului este asigurata de  scaunele cu protectii la cap, cusca racing de siguranta si rezervorul aprobat de FIA.

Modelul foloseste o platforma MQB, prezenta la majoritatea modelelor noi de la Volkwagen. Sub capota se regaseste motorul clasic in 4 cilindri de 2.0 litri turbo imprumutat de la Golf R, cu o putere de 330 cai putere si un cuplu de 410Nm. Transmisa este secventiala in 6 trepte, pilotul avand posibilitatea de a schimba vitezele  de la padelele de pe volan.

Datorita unei greutati de 1280 kg cu tot cu pilot, atinge 100 km/h in 5.3 secunde si o viteza maxima de 230km/h. Ar putea costa undeva pe la 70.000 euro dar o sa aflam in curand un pret oficial.

Prima cursa din 2016 in campionatul TCR International Series, va fi una suport in deschiderea campionatului mondial de Formula 1 , in Bahrain pe 3 aprilie.