Hamilton penalizat cinci locuri pe grila de start in China

Dupa ce anul trecut s-a dovedit imbatabil, castigat campionatul pentru a treia oara, startul de anul acesta este un pic cam greoi pentru Lewis Hamilton.

Weekendul acesta se va desfasura Marele Premiu al Chinei pe circuitul din Shanghai, iar pilotul britanic nu va pleca de pe primele locuri.

Tocmai ce a primit o penalizare pentru ca a schimbat prematur cutia de viteze. Astfel, indiferent de rezultatul din calificari acesta nu va pleca mai sus de locul sase pe grila de start.

Regulamentul F1 prevede ca o cutie de viteze sa ramana pe un monopost sase curse consecutive inainte de a fi schimbata. Echipa Mercedes a luat decizia de a inlocui cutia de pe monopostul lui Hamilton pentru ca a suferit avarii serioase in timpul cursei din Bahrain.

Lewis nu s-a dovedit prea afectat de penalizare:

Am venit in Shanghai si am aflat ca voi pleca cu cinci locuri mai jos pe grila de start, indiferent de rezultatul din calificari, nu e o veste prea buna, dar trebuie sa o accepti. Va fi o provocare pentru mine dar nu ma lamentez, de ce sa gandesc ca paharul e pe jumatate gol cand pot sa privesc jumatatea plina.

Hamilton a castigat de patru ori cursa din Shanghai si a plecat din pole de sapte ori in trecut. Va fi dificil pentru el in China, mai ales ca Nico Rosberg, coechipierul sau de la Mercedes, are un start de sezon exceptional, castigand primele doua curse, in Australia si Bahrain.

Va fi o cursa palpitanta duminica mai ales ca si Ferrari se afla in goana dupa puncte.