#ImparteMasinaMartea

Politia Romana si Discovery Channel au lansat o campanie pentru a reduce traficul din Bucuresti. Aceasta se numeste „Imparte masina martea, pentru diminuarea traficului auto din Bucuresti” si  are ca scop incurajarea conducatorilor auto ca, in fiecare zi de marti, sa-si imparta masina cu prieteni sau colegi, care un drum comun.

Acest proiect face parte din campania globala Discovery #IncepeCuCeva si ar putea ajuta la reducerea amprentei de carbon. Proiectul va avea loc in perioada aprilie – iunie 2016 si va fi sustinut de Vodafone Romania, ca parte din campania de comunicare „Ai puterea sa dai viata orasului tau!”.

Acest proiect a reprezentat deschiderea unei noi directii de comunicare pentru Discovery in Romania. Ne-a interesat subiectul, asa ca, de anul trecut, am cautat parteneri alaturi de care sa facem lucruri care sa se inscrie in campania #IncepeCuCeva. Pentru ca atat Politia Romana, cat si Vodafone, au gasit ideea interesanta, am inceput cu #ImparteMasinaMartea, pentru ca e genul de lucru simplu de facut si explicat, dar cu multiple beneficii. Atunci cand imparti masina cu o persoana cunoscuta, contribui la scaderea traficului, dar ai a emisiilor de dioxid de carbon, adica salvezi orasul si planeta in acelasi timp. In plus, ideea e amuzanta si, cine stie, ar putea sa se transforme in obicei.
Ada Roseti, Director de Programe pentru Discovery Europa Centrala si de Est.

Siguranta cetateanului este obiectivul prioritar al Politiei Romane, pe care incercam sa il indeplinim, atat prin actiunile desfasurate zilnic in teren, cat si prin activitati de prevenire si informare. Ne-am alaturat campaniei Discovery, avand convingerea ca schimbarea sta in lucrurile simple si e in puterea fiecaruia dintre noi de a face ceva. Stim din experienta cotidiana ca adoptarea unei maniere prudente de a conduce autoturismul inseamna un consum mai mic de combustibil si, prin urmare, mai putine noxe emise in atmosfera. Suntem increzatori ca prin partajarea autoturismului cu persoane cunoscute, pentru inceput intr-una dintre zilele saptamanii, respectiv prin respectarea regulilor de circulatie, timpul necesar deplasarii va fi mai mic, iar confortul fiecaruia dintre noi va creste.
comisar-sef de politie Florentin Bracea, directorul Directiei Rutiere din Politia Romana

Promovarea se va face printr-o serie de elemente de comunicare non-standard difuzate pe Discovery Channel, TLC, Animal Planet si Eurosport, prin intermediul canalelor de social media ale Discovery, Politiei Romane si Vodafone, dar si cu ajutorul agentilor de politie care vor informa participantii la trafic despre campanie.

Mai mult, Discovery Romania va gazdui si o serie de activitati pe pagina de facebook, prin care ii incurajeaza pe cei care in zilele de marti impart masina cu alti prieteni, sa posteze o imagine a intregului grup folosind hashtag-urile #IncepeCuCeva şi #ImparteMasinaMartea.