Jaguar E-Type restaurat in 3000 de ore

Nu este o gluma! A fost nevoie de 2 956 de ore, mai exact, pentru a restaura un Jaquar E-type abandonat intr-un hambar din Franta. Daca nu credeti ca este mult, am facut un calcul simplu: unui singur om i-ar fi luat aproximativ un an si patru luni lucrand 8 ore in fiecare zi.

Aceasta a fost expus la salonul auto London Classic Car Show 2016 care a avut loc intre 18 si 21 februarie in centrul de expozitii si targuri ExCel din Londra.

A fost al 15-lea model Jaguar E-Type(Chassis No. 15) cu volan pe partea dreapta care a parasit linia de productie Jaguar in anul 1961. A fost folosit ca masina de presa la Salonul Auto Scotian desfasurat in Glasgow in luna noiembrie a aceluiasi an. Apoi a fost achizitionat de un colectionar francez si abandonat zeci de ani intr-un hambar din Franta. Jaguar E-Type a fost gasit de catre CMC, o companie englezeasca preocupata de restaurarea modelelor clasice Jaguar, in Cernay, Franta la sfarsitul anului 2013.

 

A fost unul dintre cele sase modele E-Type expuse in anul 1961 la Salonul Auto Scotian. Restaurarea s-a realizat in atelierele CMC din Bridgnorth, cei implicati incercand sa pastreze cat mai mult din piesele originale  si sa o aduca la stralucirea de altadata.

Am gasit Jaguarul in Cernay, un oras francez de la granita cu Germania. S-a aflat in posesia aceluias proprietar incepand cu anul 1976, care probabil l-a abandonat acum aproximativ douazeci de ani.Nick Goldthorp, director CMC

Masina a fost gasita sub niste adunaturi intr-o gradina, foarte ruginita si corodata. A fost derulat un amplu proces de restaurare, mai multi specialisti CMC lucrand cot la cot pentru a o readuce la starea originala. Cea mai grea etapa s-a desfasurat in atelierele de vopsitorie si tapiterie. Restauratorii au insistat sa o readuca la culorile din fabrica: gri perla la exterior si albastru deschis in interior. Acesta a fost singurul model produs in aceasta combinatie de culori in anul 1961.

sursa: http://www.telegraph.co.uk/