Lorenzo planteaza al doilea copac in Gradina Campionilor

Weekendul acesta va avea loc a treia cursa din calendarul MotoGP in Austin, Texas pe Circuitul Americilor.

In preambulul cursei s-au petrecut cateva evenimente media dintre care cel mai important a fost cel care face parte din programul KiSS COTA (Keep it Shiny and Sustainable). Prin aceasta se doreste promovarea evenimentelor care sa incurajeze protejarea mediului inconjurator prin amplificarea actiunilor pozitive asupra acestuia. Astfel, Jorge Lorenzo a devenit al doilea pilot din moto mondialul de viteza care se alatura programului. Pentru al doilea an consecutiv, campionul mondial  planteaza un copac in „Gradina Campionilor” pentru a ajuta la cresterea gradului de constientizare in randul societatii.

In 2015, Marc Marquez a plantat primul copac, iar acum a fost randul lui Lorenzo sa se alature initiativei KiSS. Acesta a plantat un stejar mexican alb.

Programul KiSS COTA face parte dintr-o mai ampla campanie derulata de Federatia Internationala de Motociclism, denumita FIM Ride Green. Mai multi studenti de la Universitatea de Stat din Texas s-au oferit voluntari in acest weekend si vor fi prezenti in timpul derularii cursei de pe Circuitul Americi, ca sa ajute la raspandirea mesajelor de protejare a mediului. Ei vor solicita fanilor sa scrie angajamentul lor, pe o frunza care va fi atasata copacului pomisiunilor din „Gradina Campionilor”.

In acest an, organizatorii Marelui Premiu al Americii incurajeaza toti fanii care vor participa la evenimente sa-si imparta masina cu altii, intr-un efort de a reduce cantitatea de emisii de CO2.