Lorenzo si Rossi au prezentat noua Yamaha Movistar YZR-M1

Pe 18 ianuarie la Barcelona echipa de uzina Yamaha Movistar si-a prezentat noul model denumit YZR-M1. Pilotii echipei Jorge Lorenzo (campion mondial MotoGP) si Valentino Rossi (vice-campion mondial MotoGP) impreuna cu Lin Jarvis (seful echipei Yamaha Movistar) au dat interviuri in exclusivitate pentru site-ul motogp.com despre noua motocicleta si despre viitorul sezon care v-a debuta pe 20 martie 2016. Cei doi piloti au povestit despre trairile si atmosfera din sezonul trecut, despre relatia lor de coechipieri, despre noua motocicleta cat si despre obiectivele pentru sezonul viitor.

Suntem ingrijorati de partea electronica.
Lorenzo

Jorge a declarat ca este foarte inportant sa fie in cea mai buna forma fizica si psihica pentru noul sezon, dupa aceasta pauza competitionala in care a mai luat in greutate si a fost prezent la multe evenimente media. Acesta a fost foarte multumit de vechiul model Yamaha care i-a adus titlul de campion si spera ca inginerii japonezi vor face tot posibilul sa aduca la noul model, imbunatatiri pe partea electronica si  un motor mult mai rapid, comparativ cu motorul celor de la Honda Repsol. Despre relatia cu Valentino a precizat ca este una normala de colegialitate in afara pistei, dar cand te lupti pentru campionatul mondial este bine sa devina o relatie putin mai rece pentru a a simti mai multa presiune, dar dupa cursa totul ar trebui sa revina la normal. Intrebat daca va castiga titlul si in 2016 Lorenzo a precizat ca este foarte complicat pentru ca nu depinde doar de el ca si pilot, ci de foarte multe lucruri, de motocicleta, sasiu, motor si electronica.

O luam de la zero si este timpul sa privim spre viitor.
Rossi

Intrebat cum s-a relaxat dupa ce a pierdut titlul in ultima cursa Valentino a spus ca este usor dezamagit si i-a fost greu, dar per total ramane un sezon bun, palpitant si se va bate mereu pentru titlu. Inca are pasiuna si motivatia necesara pentru a continua sa concureze pentru ca iubeste foarte mult acest sport. Despre motocicleta, Rossi a prezizat ca este entuziasmat de noile modificari, dar este si cu un ochi si inspre adversari care vor fi mai puternici decat anul trecut si lupta va deveni mai stransa. Nu stie daca va castiga titlul in 2016, va fi greu, pentru el mereu a fost greu, dar se va bate pentru fiecare victorie ca si anul trecut.

Lin Jarvis seful celor de la Yamaha se arata foarte incantat ca au reusit Tripla in 2015 chiar la aniversarea de 60 de ani a companiei. Crede ca cel mai puternic adversar al celor de la Yamaha este tot Marc Marquez, care a castigat 2 campionate la rand. Cel mai important lucru este ca fanii motociclismului de viteza au parte de spectacol si adrenalina in MotoGP.

Pentru sezonul 2016 principalele modificari tehnice obligatorii pentru toti pilotii sunt : pachetul electronic unic manageriat de Dorna si dezvoltat de Magneti Marelli, cat si furnizorul oficial de anvelope Michelin care a luat locul celor de la Bridgestone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *