Maserati va crea modele hibride pana in 2020

Cu totii ne intrebam care o sa fie viitorul industriei auto. Viitor care va fi dictat, asa cum este si normal de catre tendintele viitoare ale clientilor. Din semnalele prezente (vezi numarul de precomenzi pentru Tesla Model 3) se pare ca va fi unul electric, desi in ultima perioada circula in mediul online tot felul de filmulete care spun ca de fapt masina electrica nu este chiar atat de verde pe cat se credea. Dar acest subiect il vom dezbate intr-un articol viitor.

Ce face Maserati in legatura cu viitorul sau? Acestia au confirmat la inceputul anului ca toate viitoarele modele vor fi hibride cu o singura exceptie, modelul sport Alfieri. Constructorul italian a mai declarat ca sunt impinsi de viitoarele reglementari privind normele de poluare sa faca acest pas. Astfel Quattroporte, Ghibli, GranTurismo si GranCabrio vor fi „electrificate” pana in 2020. Cam prea indepartat obiectivul, zicem noi.

Este simplu, trebuie sa o facem. In unele tari vom aveam succes, si datorita subventiilor, iar in altele probabil mai putin, dar nu avem ce face, este cerinta clientilor. Ce pot sa mai spun este ca vom crea modele hibride doar acolo unde nu se pierde performanta.
Giulio Pastore, Manager General Maserati Europa

Primul Maserati hibrid se pare ca va fi SUV-ul Levante, un model mult asteptat si de ale carui vanzari depinde succesul companiei pe viitor. Obiectivul lor este, ca pana in 2018, sa vanda 75 000 de unitati pe an. Ramane de vazut daca vor reusi.