Ministrul Tineretului si Sportului s-a vaccinat impotriva COVID -19. Cand vor urma sportivii olimpici la imunizare

E sigur. Sportivii calificati la Jocurile Olimpice vor putea sa fie vaccinati in faza a doua a campaniei nationale de vaccinare impotriva COVID – 19.
Decizia a fost luata in ultima sedinta de Guvern.
„Ministerul Tineretului și Sportului marchează o mare reușită și vine cu o veste bună, așteptată de toată lumea sportului românesc: sportivii din loturile naționale și olimpice, precum și cei calificați individual
la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar și membrii staff-ului acestora, vor fi vaccinați în etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, cea care include populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.
Această măsură a fost aprobată în cadrul ședinței de guvern de astăzi și vine ca urmare a necesității ca evenimentele sportive din acest an, cel mai important fiind reprezentat de Jocurile Olimpice, dar și
pregătirea sportivilor în vederea participării la acestea, să se desfășoare cu riscuri minime din punct de vedere al securității sanitare”, se arata in comunicatul Ministerului Tineretului si Sportului de pe facebook.
Si ministrul Tineretului si Sportului, Eduard Novak, s-a vaccinat impotriva COVID – 19.
„Ii incurajez pe toti cetatenii, tineri si sportivi, dar nu numai sa se inregistreze pentru vaccinare si sa se imunizeze”, a fost mesajul transmis de Novak.