Tesla Motors pregateste Model III la 35.000$

Noul model Tesla va purta numele Model III si va fi lansat undeva pe la inceputul anului 2018. Pretul va fi unul mai mult decat accesibil pentru un model electric, de numai 35.000$. Suma finala va fi si mai mica. Si asta datorita subventiilor pentru achizionarea unei masini electrice. Cuantumul acestora difera de la tara la tara.

Spre exemplu in tara noastra deducerea totala poate ajunge pana la 6.500 de euro, echivalentul a 30.000 de lei. Din aceasta suma, 4.500 de euro reprezinta subventia in sine, restul sunt sume provenite din alte programe derulate de Guvern: ecobonus, programul Rabla. De aceasta reducere nu se vor bucura insa cumparatorii de masini hibride.

Cred ca vom incerca sa facem ceva mai radical.
Elon Musk

Model III va fi cu 20% mai mic decat Model S si va avea o autonomie de 320 km. Acumulatorul sau va putea fi incarcat in numai 25 de minute. Proprietarii vor avea acces gratuit pe viata la reteua Tesla Supercharger. Sunt curios cand o sa vedem prima statia din retea in Romania. Pana atunci ne vom incarca masinile electrice la cele aproximativ 50 de prize existente in toata tara. Ministerul Mediului, prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) are insa un plan ambitios.  Doreste marirea capacitatii la 10.000 de prize printr-o finantare care se va derula pe parcursul a mai multor ani.