Nico Rosberg castiga autoritar in China

A treia cursa de Formula 1 din acest sezon s-a disputat in China, la Shanghai. La start Nico Rosberg a plecat din pole position insa nu a reusit sa-si mentina prima pozitie si a fost depasit de Ricciardo. In primul viraj cei doi piloti de la Ferrari s-au acrosat, Kimi fiind nevoit sa intre la boxe ca sa schimbe eleronul fata. Acelasi lucru s-a intamplat si pentru Hamilton, dupa ce a agatat o bucata desprinsa de pe un alt monopost. Insa ghinionul avea sa il urmareasca pe Ricciardo, o pana pe roata spate fortandu-l sa intre la boxe.

In turul patru isi face aparitia pe pista „safety car” -ul  si aproape toata lumea intra la standuri pentru schimbul de pneuri. Rosberg se instaleaza la conducerea cursei si nu mai cedeaza primul loc pana la final. In spate s-au dat batalii aprige pentru locurile de pe podium si cele aducatoare de puncte.

Sebastian Vettel a facut o cursa foarte buna, cu multe depasiri. Desi a pornit cursa din mijlocul grilei de start a reusit sa termine pe locul 2. Daniil Kvyat (Red Bull) reuseste o clasare surprinzatoare pe podium, dupa o strategie foarte buna la boxe si un ritm constant in cursa. Ricciardo termina pe 4, iar Kimi pe 5, ambii reusind sa revina pe final de cursa si sa ii depaseasca la rand pe Hamilton si Massa, avand avantajul unor pneuri medii mai proaspete.

Massa se apara magistral in fata lui Hamilton si termina pe 7. Lewis a avut ghinion la start, dar dupa 4 intrari la boxe si cu ajutorul „safety car”, reuseste totusi sa aduca puncte importante pentru Mercedes. Max Verstapen termina pe 8 fiind aproape sa il ajunga pe Hamilton in ultimul tur. Este a treia victorie consecutiva din tot atatea curse pentru Nico Rosberg si conduce confortabil in clasamentul general cu un avans de 36 puncte in fata coechipierului sau Lewis Hamilton.

Clasamentul final al cursei:

Clasamentul general al pilotilor: