Noul model Dacia Duster 2018 la Salonul Auto de la Frankfurt: cum arată

Renault a dezvăluit noul model Dacia Duster 2018 la Salonul Auto de la Frankfurt.

Dacia Duster 2018  a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt.

Și-a făcut debutul mondial în Germania cu ocazia unei conferințe de presă ținută de Președintele Dacia pe Europa,  Jean-Christophe Kugler.

Construit pornind de la atuurile generației anterioare, noul Duster aduce în fața clientului o mașină mai arătoasă și mai puternică, totul la un preț care este încă destul de accesibil.

Kugler a mai adăugat că noua mașina este pur și simplu mai bună din toate punctele de vedere. Noul Duster este mai Duster ca niciodată a mai completat acesta.

Duster a fost vândut în peste un milion de exemplare de la prima lansare și până acum, iar noul model pare să continue acest succes încă de la prezentare. În varianta 2018, acesta dezvăluie noi linii de design exterior care duc mai degrabă spre un SUV premium și care arată mult caracter.

Partea frontală și spatele mașinii aduc o alură de finețe cu linii rotunjite, în timp ce lateralele au fost evidențiate prin câteva linii transversale.

O semnătură nouă au primit și farurile LED, incluse în dotarea standard. Acestea sunt încadrate de grile cromate care conferă părții frontale o tentă elegantă de bun gust.

Au fost adăugate noi jante de aliaj  de 17 inch special concepute pentru acest model, cu inserții de crom și colorate cu negru spre exterior.

Interiorul noului Duster a fost de asemenea îmbunătățit ca să aducă mai mult spre o mașină premium. Dar materialele folosite nu sunt totuși de cea mai bună calitate, lucru de așteptat pentru o mașină de buget. A fost adăugat un nou sistem de infotainment cu un nou ecran MediaNav, pentru a îmbunătăți experiența de utilizare, scaunele au fost regândite pentru a aduce un plus de confort și o mai buna poziționare a șezutului atât pentru șofer cât și pentru pasagerul din dreapta.

În dotarea standard, Dacia Duster 2008, va veni cu alte noi opțiuni printre care enumeram:   sistem de camere video denumit „multiview camera”(patru camere video, distribuite astfel: una frontală, una în spate și două laterale), atenționare pentru punctul mort, airbag-uri în cortină, activare automată a luminilor, pornire și acces fără cheie, climatizarea automată.

Motorul rămâne însă cel de pe generația anterioară, 1.5 l diesel și 1.2 l benzina, atât pentru varianta cu tracțiune fața cât și pentru cea integrală. Livrările vor începe în a doua jumătate a anului 2018.