Porsche – asistență la schimbarea benzii

Cei de la Porsche au dezvoltat un sistem prin care șoferul este asistat atunci când schimbă banda de rulare sau când vrea să schimbe sensul de mers. Avertismentul apare în momentul în care este detectată intenția de manevra a șoferului, care acționează semnalizarea într-o anumită direcție, dar procedura nu poate avea loc din cauza unui obstacol sau a unui alt participant la trafic care rulează în apropiere. Practic sistemul emite un semnal luminos pe oglinda laterală până în momentul în care manevra se poate desfășura în condiții de siguranță.

Sistemul Lane Change Assist, monitorizează suprafața din spatele autovehiculului și punctul mort print-un sistem performant de senzori radar. La viteze cuprinse între 30 și 250 km/h, sistemul îl avertizează pe șofer de existenta unui alt vehicul în punctul mort sau care se apropie cu viteză din spate. Acesta aduce un plus de confort și siguranța, în special la condusul pe autostradă. Lane Change Assist nu controlează în niciun fel autovehiculul pe perioada avertismentului și poate fi dezactivat în orice moment.

Inginerii Porsche au gândit acest sistem în asa fel încât să nu altereze plăcerea de condus dinamic, sportiv pe care o aștepți de la o mașina Porsche.