Porsche continua sa echipeze modelele cu transmisie manuala

Traiam intr-o era a cutiilor automate cu sase sau mai multe trepte, cu dublu ambreiaj sau conventionale. Japonezii de la Lexus au adaugat chiar zece prepte pe cutia automata a modelului LC500. Acestea au avantajul ca pot schimba viteza intr-un mod optim si deci pot oferi un consum redus de carburant. Astfel producatorii masinilor sport renunta treptat sa-si mai echipeze modelele cu transmisie manuala. Doar Porsche se incapataneaza sa pastreze cutia manuala care inca mai transmite acea emotie nebanuita pentru pasionatii de viteza. Erhard Mössle, inginerul sef al celor de la Porche, responsabil pentru modelele 911 Turbo, Carrera 4 si Targa ne asigura ca viitorul model Porsche 911s va fi echipat tot cu o transmisie manuala.

Chiar daca ocupa doar 10 la sută din piață , este important pentru unii clienți si pentru anumite piețe , în special în SUA , sa avem acest tip de cutie de viteze.

In acest moment peste 85% din masinile Porsche produse sunt echipate cu transmisie PDK (Porsche Doppelkupplung). Atat timp cat unii clienti prefera un 911 cu schimbatorul manual compania va continua sa produca unul.

Ceea ce am invatat in ultimii doi ani impreuna cu modelele Cayman GT4 si Boxter Spyder nu inseamna doar timpi rapizi pe turul de circuit, ci emotie si placerea de a conduce. Mössle

De exemplu modelul Cayman vine in echiparea standard cu o cutie manuala in 6 rapoarte. Treptele de viteza se schimba usor, precis si optional sunt adaptate la setarile motorului. Schimbatorul este usor de manevrat si are o cursa scurta, oferind o experienta unica de condus.

https://www.youtube.com/watch?v=DYY_I32K-Sc
Sursa : porche.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *