Prime Motors Industry prezinta prima masina electrica romaneasca

epiesa.ro

Compania romanească Prime Motors Industry a prezentat la expozitia auto de la Romaero, un Logan 100% electric cu autonomia maxima de 500 km. Interesant de urmarit este faptul cum de o companie aparuta peste noapte a zamislit un autovehicul care depaseste, cel putin pe hartie, performantele unor producători precum Renault, Nissan, GM, BMW sau Tesla.

Reprezentantii companiei Prime Motors Industry au declarat ca modelul prezentat la SAB poate parcurge pana la 500 de kilometri cu o singura încarcare in varianta de echipare cu baterie de 45 kWh. Pretul acestuia ajunge la 26.000 de euro. Daca scadem subventiile oferite de statul roman se ajunge undeva in jurul sumei de 20.000 de euro, un adevarat chilipir la prima vedere. Ramane de vazut cum Prime Motors Industry va reusi sa convinga potentialii clienti spre o achizitie.

Modelul Logan electric accelereaza de la 0 la 100 km/h in 9 secunde si atinge o viteza maxima de 160 km/h. Bateriile sunt fabricate in Elvetia si Germania, iar durata de viata este 25 de ani sau 9.000 de cicluri. Acestea functioneaza in conditii extreme de temperatrură -30 grade / +50 grade. Compania ofera garantie cinci ani pentru baterii si 2 ani pentru autovehicul.

Masina este disponibila in alte trei variante de echipare cu baterie de 11 kWh si 22 kWh. Variantele de 11 kWh cu autonomie 125 km si 22 kWh cu autonomie 250 km, costa 15.000 de euro, respectiv 18.000 de euro.

Credeti ca romanul va fi convins de faptul ca pretul pentru 100 km parcursi este de doar 6 lei, in conditiile in care producatorul Prime Motors Industry a declarat ca testele de autonomie au fost efectuate doar in laborator?

sursa: capital.ro