Prioritatea de semnalizare

Prioritatea de semnalizare, n-ati auzit de ea? Este o regula nescrisa din ghidul: Cum sa conduci eficient printr-un oras aglomerat.

Daca esti conducator auto si mai ales prin Bucuresti, stii clar ce inseamna: daca soferul a semnalizat, intra in vigoare prioritatea speciala data de semnalul luminos, iar tu, cel care te apropii pe banda pe care el vrea sa se incadreze, esti obligat sa incetinesti si sa-i permiti manevra.  E ca si cum cineva iti zice ca iti da o palma si in secunda urmatoare te plesneste, dar e vina ta, ca nu te-ai ferit.

Merg aproape zilnic cu masina la ore de trafic intens…si ma intalnesc foarte des cu situatia descrisa mai sus. Uneori, cand ma grabesc,  pun si eu in aplicare prioritatea de semnalizare, si am vazut ca functioneaza. Deci toata lumea o respecta – poate ar trebui inclusa in manualul pentru obtinerea permisului!?

Deunazi, la un post de radio prezentatorul povestea despre aceeasi problema, dar prezenta situatia din orasul lui natal, undeva prin nordul Moldovei, cred. Cica acolo, l-a oprit politia pe un sofer care nu a semnalizat cand a schimbat directia, si raspunsul primit a fost – Dar ce? Sa stie toata lumea unde se duce mafia?

Voi sunteti cu mafia sau cu astia care semnalizeaza?