Tesla Model III dezvaluit

Vreti sa vedeti masina?

Acestea au fost cuvintele lui Elon Musk in deschiderea prezentarii celui mai nou autovehicul al companiei, Tesla Model III. Evenimentul a avut loc in Hawthorne, California, pe 31 martie. Se doreste a fi varianta cea mai ieftina de masina electrica Tesla, care sa penetreze adanc piata auto mondiala.

Noi nu facem masini lente.

Ajunge de la 0 la 100 km/h in mai putin de 6 secunde si poate parcurge aproximativ 350 km intre doua incarcari. Ca design seamana foate mult cu Model S dar are “nasul pe sus” putin. Dupa cum anuntam intr-un articol precedent, pretul va porni de la 35.000 $, aproximativ 30.000 €. Acesta reprezinta cam jumatate din valoarea varfului de lance Tesla, Model S.

Acesta este ultima etapa a unui plan maret: acela de a crea o masina electrica accesibila tuturor.

Suntem convinsi ca Tesla Model III va fi o masina populara si ca cererea va fi foarte mare, dovada fiind si numarul de precomenzi realizate in 24 de ore pana la inceperea prezentarii, 115.000. Cei care au facut acest lucru nici macar nu stiau cum arata. In doua ore de la startul prezentarii numarul a crescut la 150.000. Fiecare dintre cei care au facut rezervarea a trebuit sa plateasca 1000 $. Dilema mare este daca Tesla va putea onora toate aceste comenzi la timp, avand in vedere istoricul nu prea favorabil in aceasta privinta. Tesla Model III nu va intra in productie mai devreme de inceputul anului 2017, iar primele masini vor fi livrate incepand cu sfarsitul aceluiasi an.

Tesla Model III va fi dotat cu un display de 15-inch, autopilot, acumulatorul capabil de incarcare rapida(supercharge), iar 5 pasageri adulti vor incapea confortabil inauntru. Plafonul va fi integral din sticla si se va contopi cu luneta spate.

Elon Musk, CEO Tesla a asigurat audienta ca noua masina este una de cinci stele in ceea ce priveste toate testele de siguranta.

Credit Foto: Tesla Motors