Top 15 – Cele mai periculoase drumuri din lume

Condusul poate fi relaxant si placut, dar in acest articol, va poftim sa puneti centura de siguranta si sa pornim in explorarea celor mai periculoase drumuri din lume.

1. Zoji La, India – un drum de 9 km care face legatura intre Ladakh si Kashmir, serpuind prin munti. Soferii trebuie sa fie cu atat mai atenti, cu cat drumul nu doar ca este foarte ingust dar e folosit si de turmele de animale. Asta da comuniune cu natura.

2. Transfagarasan, Romania – nu mai are nevoie de introducere. Ne mandrim cu aceasta sosea din Făgăraș peste tot in lume, si pe buna dreptate – atinge inaltimi de 2034m si ofera privelisti incantatoare si adrenalina pentru soferi.

3. Autostrada Dalton, Alaska – cea mai izolata si mai inzapezita autostrada din lume masoara 666km si leaga doar 3 mici orase.

4. Khardung La, India – National Geographic si Guinness Book au recunoscut-o ca fiind cea mai inalta trecatoare din lume, la o altitudine de 5602m.

5. Soseaua Yungas, Bolivia – una dintre cele mai periculoase din lume, mergand pe malul unei prapastii de 600m, face 300 – 400 victime anual. Chiar si gandul de a conduce pe acolo iti poate da fiori!

6. Soseaua Atlantic Ocean, Norvegia – conecteaza satucele de pe coasta si este o sosea facuta pentru turisti, care ofera imagini de neuitat.

7. Tunelul Guoliang, China – a fost construit initial de localnici, pentru ca un drum sapat in munte era singura posibilitate de a lega satul lor de lume. Mai tarziu, guvernul a construit un tunel cu lungimea de 1200m pentru a le usura accesul.

8. Digul Gois, Franta – este deschis doar cateva ore pe zi. 4.5km de sosea sunt acoperiti de apa in restul timpului. Daca ajungeti pe acolo, asigurati-va ca verificati programul mareei, altfel puteti mai degraba folosi o barca.

9. Soseaua Tianmen, China – 10 km, 99 de curbe periculoase si o diferenta de altitudine de 1000m. Soferi, curaj si rabdare de otel!

10. Hana, Hawaii – 112km ce fac legatura intre Kahului si Hana, in insula Maui. Drumul ingust traverseaza 59 de poduri dintre care 46 au o singura banda. Alunecarile de teren fac ca acesta sosea sa fie inchisa foarte des.

11. Kolima, Rusia – denumit de localnici „Drumul Mortii”, face legatura intre Yakutsk si Magadan. Primii 90km au fost construiti de catre detinuti si finalizati in 1932. Restul soselei a fost gata abia in 1953.

12. Col de la Bonette, Franta – aceasta trecatoare situate la 2000m inaltime in Alpi este plina de curbe neasteptate si periculoase.

13. Trecatoarea Gotthard, Elvetia – si ea una dintre cele mai inalte din Alpi, un zig zag de 64km care incanta trecatorii cu peisajele oferite.

14. Soseaua Caucaz, Rusia – leaga Sochi de Ritsa prin munti. Inspaimantatoare si incantatoare in acelasi timp, merita vazuta macar o data in viata!

15. Podul Eshima Ohashi, Japonia – chiar daca este un pod, isi merita locul in aceasta insiruire pentru ca, din departare, pare imposibil de traversat. Inaltimea neobisnuita permite vapoarelor sa treaca nestingherite pe dedesubt. Detalii tehnice – 1.7km lungime si 11.3m latime.