TrapTap gadget care te scapa de amenzi

TrapTap este un nou gadget menit sa ajute conducatorul auto in timpul condusului. Acesta are practic aceeasi functionalitate ca mai populara aplicatie Waze, dar este mult mai usor de folosit. TraTap te ajuta sa scapi de amenzile de circulatie dar in acelasi timp de va face sa conduci mai prudent. Dublu beneficiu din start! Dar sa vedem mai in detaliu ce poate sa faca!

Creatorii TrapTap au lansat deja o companie de strangere de fonduri pe platforma Kickstarter, strangand pana la momentul redactarii articolului aproximativ 300 000 $, de cinci ori mai mult decat tinta stabilita initial. Primii care se vor bucura de beneficiile noului gadget vor fi cei peste 2000 de sustinatori ai campaniei. Pretul final de comercializare va fi undeva in jurul sumei de 200 $.

Spre deosebire de alte dispozitive de detectarea a radarelor sau a camerelor din trafic, TrapTap este legal si usor de instalat si folosit. Te va avertiza cand ajungi in zone cu limitare de viteza, in raza de actiune a radarelor, in apropierea scolilor sau a camerelor de supraveghere a traficului. Avertismentul se produce printr-un semnal acustic si unul luminos, colorat diferit pentru fiecare tip de avertisment in parte.

Echipa din spatele TrapTap spune ca au fost cartografiate pozitiile tuturor scolilor si a camerelor se supraveghere a traficului cunoscute din peste 60 de tari. Din fericire printre ele se afla si Romania.

Cum functioneaza
  • descarci aplicatia TrapTap compatibila cu telefonul tau
  • sincronizezi gadgetul prin bluetooth
  • setezi alertele si alte optiuni de configurare
  • il pui intr-un loc accesibil in masina ta

TrapTap foloseste sistemul GPS al telefonului, iar de fiecare data cand ajunge intr-o zona cartografiata va emite semnalul luminos asociat. De exemplu in apropierea unei scoli sau intr-o intersectie supravegheata de camere se va colora in rosu.

Pe langa toate acestea creatorii mizeaza pe contributia comunitatii, pe care ei o numnesc „Armata TrapTap”, si spera ca acestia vor marca cat mai multe puncte in care se afla masinile politiei rutiere sau alte radare mobile. In principiu se bazeaza pe aceleasi functii care au facut cunosctuta aplicatia Waze, doar ca nu mai ai nevoie sa privesti ecranul unui dispozitiv mobil si sa interactionezi cu acesta, lucru care poate fi periculos in timp ce conduci sau chiar interzis in unele tari.

Cum il utilizezi
  • porneste printr-o simpla apasare
  • anulezi o alarma printr-o apasare
  • daca vrei sa notifici prezenta unei „capcane” mobile apesi de doua ori pe dispozitiv si acesta va transmite informatia spre serverele TrapTap
  • daca in urma unei alerte luminoase, nu observi nicio „capcana” apesi de doua ori pentru a transmite lipsa acesteia in zona

TrapTap foloseste algoritmi avansati pentru a detecta alarmele false dar si pentru a determina cat de incredere sunt raportarile utilizatorilor.

Cum se coloreaza TrapTap
 politie si radare mobile

camere de supraveghere a traficului si zone cu scoli

limitari de viteza

zone cu alerte frecvente

Ramane de vazut cat de popular va fi si cati dintre actualii utilizatori Waze vor renunta la acesta in favoarea TrapTap, avand in vedere ca vor trebui sa si plateasca ceva in plus.