Volkswagen pregateste noile motoare

Concernul german Volkswagen se pregateste sa dezvaluie noile sale motorizari in 4 cilindri si incearca sa devieze putin atentia de la scandalul manipularii emisiilor in care s-au rechemat peste 11 milioane de masini. La sfarsitul lunii aprilie, la Vienna Motor Symposium  urmeaza a fi facut anuntul oficial al noilor motoare pe benzina si motorina urmand ca din 2017 sa intre pe liniile de fabricatie din fabricile Grupului Volkwagen. Capacitatea comuna a noilor motoare va fi de 1.5 litrii si va fi folosita intr-o gama larga de Audi, Skoda, Seat si modelele Volkwagen.

Noul motor turbo de 1.5 este destinat sa inlocuiasca vechiul 1.4 TSI adaugand un plus de cuplu in detrimentrul cresterii usoare a cilindreei. La diesel, vechiul si problematicul 1.6 TDI common-rail implicat si in scandalul emisiilor va fi inlocuit cu noul 1.5 TDI. Stiu ca suna ciudat dar se pare ca Volkswagen are de gand sa inlocuiasca cifrele pare, traditionale ale motoarelor sale cu altele impare, noi. Noile motoare vor avea implementate noi tehnologii, la benzina avem sistemul COD(cylinder on demand)

 

iar la diesel avem sistemul SRC (selective catalytic reduction).

 

 

Ramane de vazut cat de fiabile vor fi noile motorizari ale grupului german. Un suflu nou este necesar pentru a-si recastiga increderea in clienti.

Sursa : drive.com.au